Още много въпросителни остават около доклада на Сю Грей за партитата

...
Още много въпросителни остават около доклада на Сю Грей за партитата
Коментари Харесай

Повече въпроси, отколкото отговори за ковид партитата на Даунинг стрийт

Още доста въпросителни остават около доклада на Сю Грей за празненствата на " Даунинг стрийт " 10 след изказването на полицията.

От градските управляващи са поискали отчасти споменаване на събитията, които проверяват, с цел да се избегне на преднамереност, написа BBC.

Постът на премиера на Англия Борис Джонсън виси на съответния отчет, заради повода, че консерваторите чакат да видят резултатът от него, с цел да изискат избор на съмнение. По-рано тази седмица беше оповестено, че отчетът ще бъде оповестен, откакто следствието приключи тази седмица.

" Разследващите са поискали никакви ограничавания за други събития в отчета или отсрочване на периода, били са в непрекъснат контакт с държавното управление, в това число и във връзка с наличието на отчета, с цел да избегнат каквото и да е накърняване на следствието. "

Няма съответна изясненост за периоди за правене на документа и дали ще бъде оповестен по принцип. BBC коментира, че обстановката е " извънредно объркана " и заради вътрешни разногласия в държавното управление и кабинета за това по какъв начин и какво се разгласява.

Медиите оповестиха за 17 извършени купони в държавни здания по време на най-строгите ограничавания на Covid-19, само че не става ясно колко от тях ще бъдат разследвани от полицията.

BBC осведоми, че комисарят Кресида Дик ще проверява, в това число празненството за рождения ден на министър-председателя от юни 2020 година Говорителят на Джонсън към този момент съобщи, че министър председателят не счита, че е нарушил законите за Covid-19, осведоми BBC.

Някои от депутатите са поискали оставката на Джонсън, а някогашният министър-председател Тереза Мей е изразила недоволство от неспазване на противоепидемичните ограничения от сътрудниците си и чака резултатите от следствието и поемането на отговорност, в случай че бъде открито престъпление.

BBC прибавя, че обвинявания за предумишленост на полицията в поддръжка на държавното управление има от месеци и не е ясно каква част от информацията от цялостното следствие би била изнесена в общественото пространство.

Припомняме, че полицията стартира разследването на сигналите за противозаконни празненства на " Даунинг стрийт " предходната седмица. Нелегалните празненства към този момент доведоха до оставки на хора от екипа на Борис Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР